Així seran les bases de cotització dels autònoms en 2016

posted in: Laboral | 0

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha fet públiques les bases de cotització dels autònoms per al proper any, així com els diferents tipus de cotització que determinen l’activitat dels treballadors per compte propi. Així, des de l’1 de gener de 2016 la base màxima de cotització serà de 3.642 euros mentre que la mínima serà de 893,10 euros mensuals.

En el cas dels treballadors que en aquesta data tinguin una edat inferior a 47 anys, la base de cotització dels autònoms serà la triadautoempleoa per ells dins de la forqueta de quantitats destinades a tal cas. El mateix succeirà amb els autònoms de 47 anys en la base dels quals de cotització durant el mes de desembre hagi estat igual o superior a 1.945,8 euros mensuals.

En el cas dels autònoms que tinguin més d’aquesta edat i la seva base de cotització sigui inferior, la normativa estableix que no podran triar una base de quantia superior a 1.964,70 euros al mes. No obstant això, aquests comptaran amb una excepció, doncs podran exercitar la seva opció en tal sentit abans del 30 de juny de 2016. El mateix succeirà en els casos que es tracti de cònjuges “supérstite” del titular d’un negoci que, per defunció d’est, hagi hagut de responsabilitzar-se del mateix.

En el cas dels majors de 48 anys, el BOE assenyala que la seva base de cotització estarà compresa entre els 963,30 i 1.964,70 euros mensuals. De la mateixa manera, seran eximits d’aquestes bases els cònjuges “supérstite” del titular del negoci que, com a conseqüència de la defunció d’aquest, hagin hagut de posar-se al capdavant del mateix i donar-se d’alta en aquest Règim Especial amb 45 o més anys d’edat.

Autònoms menors de 50 anys

Així mateix, els autònoms amb menys de 50 anys que hagin cotitzat en el sistema de la Seguretat Social per espai de més de cinc anys tindran una base de cotització d’entre 893,10 euros mensuals i 1.964,70 euros mensuals si la seva última acreditació hagués estat inferior a 1.945,80 euros mensuals.

De la mateixa manera, en els casos d’els qui acreditin una última base de cotització superior a 1.945,80 euros mensuals, el BOE estableix que hauran de cotitzar per una base compresa entre 893,10 euros mensuals i l’import d’aquella, incrementat en un 1%, podent optar, en cas de no aconseguir-se, per una base de fins a 1.964,70 euros mensuals.